ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ

ESTET

Ιατρική Αισθητική

Είναι μια τεχνική που εφαρμόστηκε πρώτη φορά στην Γαλλία από τον Dr. Pirstor και γρήγορα κέρδισε την πρώτη θέση ως θεραπεία σώματος και προσώπου στον κλάδο της Ιατρικής Αισθητικής. Δρα ενδοθερμικά και έτσι είναι πολύ αποτελεσματική σε θεραπείες κατά των ρυτίδων, σύσφιξης, αδυνατίσματος, κυτταρίτιδας και ραγάδων, ενώ παράλληλα τονώνει και αναγεννά το δέρμα. Με το ειδικό πιστόλι του Dr. Pirstor γίνεται έγχυση ενεργών συστατικών με την μέθοδο πολλαπλών νυγμών ακόμη και στο λαιμό, ντεκολτέ, και ράχη χεριών. Χρησιμοποιούμε υψηλής δραστικότητας ενεργά συστατικά όπως πεπτίδια αντιοξειδωτικά και ισοφλαβόνες, DMAE, βιταμίνες ACE.

Τι επιτυγχάνουμε με την ετερόλογη μεσοθεραπεία:
1. Ενεργοποίηση κυτταρικής αναγέννησης.
2. Πολλαπλασιασμό του κολλαγόνου μέσω των ινοβλαστών.
3. Σφριγηλή και φωτεινή όψη.
4. Μείωση των ρυτίδων έκφρασης.
5. Λάμψη και βελτίωση των ουλών της επιδερμίδας.

Είναι μέθοδος αισθητικής Ιατρικής, η οποία αξιοποιεί το ίδιο το πλάσμα του ασθενούς με στόχο την απελευθέρωση αυξητικών παραγόντων. Έχουμε κυτταρική αναγέννηση διεγείροντας τους ινοβλάστες, οι οποίοι αυξάνουν την παραγωγή του κολλαγόνου. Πρόκειται για μια μη επεμβατική θεραπεία ανώδυνη που δεν αφήνει σημάδια και γίνεται σε συνεργασία με γιατρό.
Τα αποτελέσματα της τεχνικής είναι:
1. Λείανση των ρυτίδων
2. Αύξηση ελαστικότητας και λάμψης
3. Επούλωση ουλών και ραγάδων
4. Αντιμετώπιση τριχόπτωσης
5. Αύξηση της παραγωγής κολλαγόνου και σύσφιξη.

Εισχωρεί στην επιδερμίδα και το χόριο, διεγείροντας τους ινοβλάστες με σκοπό την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Παράλληλα, δημιουργεί μικροσκοπικές διόδους, οι οποίες διευκολύνουν την διείσδυση ειδικών διαλυμάτων, για πιο άμεσα αποτελέσματα σε θεραπείες προσώπου και σώματος. Είναι αποδοτική ακόμη και σε δύσκολες περιοχές του προσώπου π.χ. γύρω από τα μάτια, στην μύτη. Δίνει θεαματικά αποτελέσματα στην γήρανση, στις ραγάδες, στις ουλές ακμής και χειρουργικές ουλές. Λειαίνει και γεμίζει από μέσα την επιδερμίδα.


Η μεσοθεραπεία εφαρμόστηκε αρχικά στη Γαλλία από τον Dr.Pistor και γρήγορα καθιερώθηκε στην πρώτη θέση ως θεραπεία σώματος και προσώπου στο χώρο της αισθητικής ιατρικής. Ενεργά συστατικά εκχύονται μέσω πολλαπλών πνιγμών στο σώμα π.χ. Μπράτσα, εσωτερικό μηρών, ψωμάκια και γλουτούς . Τα αποτελέσματα της μεθόδου στην κυτταρίτιδα, στην σύσφιξη και στην λιπόλυση είναι εντυπωσιακά και μόνιμα (διατηρώντας σταθερό βάρος). Ο συνδυασμός δραστικών συστατικών που ενδείκνυται για την αντιμετώπιση της υδρό λιποδυστροφία, μεταβολίζουν το λίπος και παράγουν ενέργεια. Επίσης δρουν άμεσα στην κατακράτηση υγρών, στην αναδιόρθωση του συνδετικού ιστού και στην εξισορρόπηση του δέρματος. Η καρνιτίνη, το εκχύλισμα γκουαράνα, η DMAE , η αγκινάρα και το πυρίτιο επιδρούν στην ενεργοποίηση των ελεύθερων λιπαρών οξέων διευκολύνοντας το μεταβολισμό τους. Αυτό μετατρέπει το στερεής μορφής λίπος στα λιποκύτταρα σε διφασικά υγρού διαλύματος που μεταβολίζεται πιο εύκολα. Με την παραπάνω μέθοδο έχουμε μόνιμα αποτελέσματα σε συνδυασμό με υγιεινή διατροφή σε 1) αδυνάτισμα, 2) σύσφιξη, 3)κυτταρίτιδα, 5)ραγάδες.

Η κρυολιπόλυση είναι μία μη επεμβατική μέθοδος κατά την οποία μέσω της ψύξης του λιπώδους ιστού προκαλείται η διάλυση των λιποκυττάρων (λιπόλυση). Έτσι επιτυγχάνεται μείωση του σωματικού λίπους, χωρίς να προκαλείται βλάβη σε άλλους ιστούς. Με το μηχάνημα Medical eshetics τελευταίας τεχνολογίας το οποίο διαθέτει τέσσερις κεφαλές που μπορούν να εφαρμοστούν ταυτόχρονα σε δύο διαφορετικές περιοχές του σώματος.

Η όλη διαδικασία είναι ανώδυνη, ασφαλής και με σταθερό αποτέλεσμα. Κλινικές μελέτες δείχνουν ότι σε δύο με τέσσερις συνεδρίες έχουμε εντυπωσιακή μείωση του λιπώδους ιστού της τάξης 25 με 40%. Τα λιποκύτταρα αποβάλλονται σταδιακά με φυσικό τρόπο από το σώμα χωρίς να επηρεάζονται καθόλου οι γύρω ιστοί, οι μύες και το δέρμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιδερμίδα δεν χαλαρώνει όταν το λίπος, σταδιακά μέσω της λέμφου, αποδομείται αντιθέτως βλέπουμε και ταυτόχρονα σύσφιξη. Μπορεί να εφαρμοστεί σε: 1) Κοιλιά, 2) γλουτούς, 3) μηρούς, 4) μπράτσα, 5) πλάτη και 6) πλαϊνά κοιλιάς.


Αποτελεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στον τομέας της αποτρίχωσης. Για μόνιμη αποτρίχωση σε σκούρους φωτότυπους και για δέρμα μαυρισμένα από τον ήλιο έχουμε την λύση. Η δέσμη φωτός είναι στα 808nm μπορεί να εφαρμοσθεί σε όλους τους τύπους δέρματος δηλαδή ανοιχτόχρωμους, σκούρους μέχρι και μαύρους. Η εφαρμογή γίνεται εξ επαφής με σάρωση της περιοχής με μεγάλη ταχύτητα και όχι σημείο-σημείο όπως άλλα laser. Η επαφή της κεφαλής με την επιδερμίδα ψύχεται με αυτόματο μηχανισμό κάνοντας την όλη διαδικασία αρκετά ευχάριστη. Τα πλεονεκτήματα σε σχέση με τα αλλά είδη laser είναι πολλά. Το βασικότερο είναι ότι το συγκεκριμένο laser απορροφάτε από την ρίζα της τρίχας και λιγότερο από το δέρμα συνεπώς έχουμε ανώδυνες συνεδρίες και μικρότερο χρόνο εφαρμογής για κάθε συνεδρία. Το διοδικό laser medical esthetics που χρησιμοποιούμε στον χώρο μας είναι τρίτης γενιάς για αποτρίχωση και φωτοανάπλαση. Στην θεραπεία αποτρίχωσης μπορούν να υποβληθούν γυναίκες και άνδρες από 16 ετών και πάνω. Η επανάληψη της διαδικασίας γίνεται αρχικά ανά 3 εβδομάδες και το σύνολο των επισκέψεων για 100% αποτέλεσμα κυμαίνεται από 8-10 συνεδρίες.
Επιστροφή